Les cinc “C” de l'ús responsable dels medicaments
Amb aquest objectiu, els farmacèutics balears volen aprofitar la celebració del seu Dia Mundial per incidir que els usuaris coneguin sempre les cinc “C” de l'ús responsable dels medicaments: Coneix per a què és, Quan prendre-ho, Quant prendre, Com utilitzar-ho, i Quant temps. Qüestions bàsiques que els usuaris han de saber i en les quals el farmacèutic informa proactivament i resol els dubtes tant dels medicaments que precisen de recepta com els quals no, casos en els quals es presenten en la majoria de les ocasions com l'únic professional sanitari al que consultar.
CARTELL
La Professió Farmacèutica a Balears
A Balears hi ha més d'1.200 farmacèutics col·legiats sent l'oficina de farmàcia la sortida professional que aglutina més, en concret en les 430 farmàcies balears treballen prop de 850 llicenciats, és a dir una mitjana molt propera als dos farmacèutics per farmàcia. La resta desenvolupen la seva labor professional en altres àrees com l'Administració Pública, Alimentació, Anàlisis Clíniques, Dermofarmàcia, Indústria, Distribució, Docència i Investigació, Farmàcia Hospitalària, Òptica i Acústica o Ortopèdia, entre uns altres.
Una de les característiques distintives de la nostra Farmàcia és la seva distribució, ja que gràcies a criteris geogràfics i demogràfics recollits en la legislació, es garanteix que el 99% de la població disposi d'una farmàcia on viu. Aquesta planificació permet que el medicament arribi en condicions d'igualtat al ciutadà, ja que el 65 % de les farmàcies balears està en poblacions diferents de la capital de la comunitat.
Assessorament
Cada dia dos milions de persones acudeixen a les farmàcies espanyoles i una de cada tres no adquireix gens perquè així ho valora el seu farmacèutic. A més, les farmàcies ofereixen a l'any més de 182 milions de consells sanitaris. Aquest paper de promotor de la salut i de prevenció de la malaltia és reforçat amb les nombroses campanyes sanitàries dirigides a la població en general que es duen a terme des de les farmàcies Balears, organitzades a través del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears. D'altra banda, aquestes actuacions, a més d'un valor social i sanitari reporten un estalvi econòmic, es valora que el Sistema Sanitari estalvia una mitjana d'1.700 milions d'euros anuals gràcies als consells sanitaris dels farmacèutics.
Aquestes són algunes de les raons per les quals la Farmàcia és un dels serveis millor valorats per la societat, i així ho demostren les estadístiques de les organitzacions de consumidors, en les quals la Farmàcia se situa com un dels serveis que menys reclamacions rep i que major satisfacció ofereix.